Dubbla budskap till tidningsbudet

20140212-104741.jpg

Panik i trapphuset.
Det har visat sig att tidningsbudet får hjärnblödning utanför min dörr.

Jag var 19 när jag flyttade hemifrån, till Norrköping. Då skaffade jag också en morgontidning, DN har hängt med ända sedan dess. Jag kan ha adressändrat tjugo gånger under dessa år. Ofta tar det flera veckor efter en flytt innan hjärnan orkar fatta beslutet att ringa och adressändra.
Men egentligen är det inte så avancerat.
Det handlar mest om handlingsförlamning.

När jag i höstas bodde runt hörnet fick jag DN i dörrens brevinkast. Samtidigt hamnade SvD:s och DN:s Stockholmsdelar som gratistidningar nere i postfacket vid porten. Till det kom Vi i Vasastan och nån annan gratistidning. Fullständig spam. Framförallt när jag redan fick min DN. Nåväl.

Det har tagit några månader, men nu har jag äntligen orkat ändra alla prenumerationer och skaffat hemförsäkring.
Men mannen jag hyr av har satt upp en lapp på dörren som ger tidningsbuden huvudbry, gråa hår och hjärtklappning.
Han har förbjudit dem att stoppa in SvD och DN i brevinkastat. Så kommer jag och skaffar en DN-prenumeration. Fick ett mail från tidningsdistributionen i dag:

Enligt budet sitter det lapp på din dörr att du ej vill ha Dagens Nyheter. Stämmer detta? Om du vill göra ett uppehåll i prenumerationen så hjälper vi dig gärna med detta, bara återkom med information om vilka datum det gäller. Är det så att du vill avsluta din prenumeration ber vi dig kontakta oss via telefon. Vänligen återkom till oss med svar så snart du kan.

Jaaaaaa.
Jag ska kladda över det där om att DN är förbjuden.
Ingen rast och ingen ro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *