Den försvunna gardinen

20140111-123626.jpg

spotify SOUNDTRACK: Parov Stelar – Libella Swing

Från sunk till hunk.
Min andrahandslägenhet genomgår en stilresa.
Allt började med färgglada plastbunkar. Det stora lyftet kom när jag fick tag i en skruvmejsel och kunde skruva ner trasiga lampor och högtalare som mest verkar ha hängt på väggarna som någon slags omvänd dekoration.
Genombrottet kom när jag kånkade hem en mysig matta.
Den var från Ikea, men som tidigare skrivet har människan inte så högra krav för att bli lycklig.

Stora textilier verkade som a och o för att skapa hemtrevnad: nästa steg var gardiner.
Blotta tanken på att stega in i en gardinbutik gjorde mig matt. Var ligger ens närmaste Hemtex? Räddningen blev internet.
I efterdyningarna av mellandagsrean hittade jag ett par trevliga gardiner. Det sa klick, betalkortet åkte fram och en order var lagd.
Sms:et kom i går: din leverans finns att hämta i matbutiken 15 minuter bort. I dag traskade jag dit, trött som en liten mullvad. Vinterns första snö busade till det under sulan.

Jag spatserade hem med en märkligt stor låda under armen. Väl innanför dörren slet jag upp den som ett barn på julafton. Av med plasten, försöka få ordning på vad som var den ena gardinen och vad som var den andra.
Där fanns bara en. Vi kan landa på månen, men hur ska man få mig att fatta att jag bara har beställt EN gardin?

Men gardinen åkte upp och prydde sin plats. Snyggt, men föga förvånande lite mörkare (speciellt med tanke på att kontakten till taklampan har havererat).
Snabbt och lätt beställde jag en till och började med frukosten.
I smoothie skålade jag sedan gardinen välkommen.
Om några dagar kommer din kompis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>